logotype
image1 image1 image1

Welkom

Bent u op zoek naar informatie over onze Kringgildedag klik dan hier!!! www.kgd2020.nl

Dit is de Site van Gilde Sint Catharina & Barbara uit Leende, ook wel “De jong Schut van Leende” genoemd. Leende is een klein Kerkdorpje een paar kilometer onder Eindhoven. Met ongeveer 4500 inwoners heerst in ons dorp nog een gezellige dorpse sfeer waar iedereen elkaar kent. Onze ledenlijst bestaat momenteel uit 74 leden, waarvan 10 Jeugdleden onder de 16 jaar zijn. Dit verklaart al een stukje van de naam: “de jong schut”

In 2000 heeft het gilde zich in nieuwe kostuums gestoken, in 2005 hebben we ons eigen schietterrein gekregen. 2006 Was het jaar van de waarheid: De bouwvergunning voor de bouw van ons eigen clubhuis is binnen!! In 2009 zijn er nieuwe vaandels in gebruik genomen.

De huidige koning is Coen Heijmans, op 19 Augustus 2019, schoot hij met het 172e schot zichzelf tot koning. Er waren 13 deelnemers bij het koningschieten 2019, wat 3-jaarlijks word gehouden binnen ons gilde.

Een eigen onderkomen!

In 2007 is voor ons gilde een wens in vervulling gegaan. We hebben ons eigen clubhuis kunnen openen. Na ongeveer anderhalf jaar intensief bouwen door zowel eigen leden als enthousiast vrijwilligers uit de leendse gemeenschap en daarbuiten hebben we onze droom kunnen verwezenlijken. Mede dankzij een zeer groot aantal sponsoren hebben we dit gebouw kunnen neetzetten! Wij als gildenbroeders en -zusters zijn er kei blij mee! Een groot voordeel is dat we nu, voornamelijk met onze jeugdleden, ons gezamenlijk kunnen voorbereiden op de wedstrijden. Voorheen waren we op verschillende plaatsen binnen de gemeente aan het oefenen. Dit werd steeds moeilijker door de toename van het aantal leden, plaatsgebrek op de oefenlocaties en klachten over geluidsoverlast. Het is nu al bewezen dat we een grote stap in de goede richting maken als we ons gezamenlijk kunnen voorbereiden op gildendagen en andere evenementen.

Gildegroeten

 

“De jong schut Leende”

2023  Gilde st. Catharina en st. Barbara Leende