logotype

Strijper gilde sterkst bij kermisvoetbal

LEENDE - Op het gildeterrein van het Leendse Gilde St.-Catharina en St.-Barbara werd ter afsluiting van de kermis in Leende op woensdag 19 augustus de jaarlijkse vriendschappelijke voetbalwedstrijd georganiseerd tussen het Gilde St.-Catharina en St.-Barbara Leende, de Leendse Tonpraoters en het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp. Onder grote publieke belangstelling en met veel aanmoedigingen gingen zowel de jongere als de oudere gildebroeders en gildezusters en de tonpraoters onder toeziend oog van scheidsrechter Peter Bekkers op sportieve wijze met elkaar de strijd aan. Het Leendse Gilde St.-Catharina en St.-Barbara had kosten nog moeite gespaard om het gildeterrein om te toveren in een heus voetbalstadion.

De eerste wedstrijd werd gespeeld door de jeugdige gildebroeders en gildezusters. Deze werd met 4-3 beslist in het voordeel van het Strijper gilde. Vervolgens betraden de gilden en de tonpraoters de grasmat. Na de laatste jaren steeds de sterkste partij te zijn geweest, moesten de tonpraoters dit jaar beide gilden voor laten gaan. De dit jaar speciaal voor deze wedstrijd door het Leendse gilde vervaardigde wisselbokaal (omdat zij niet in aanmerking kunnen komen voor de Verbroederingsschaal) ging aan hun neus voorbij en kwam na drie sportieve wedstrijden in handen van het Strijper gilde, evenals de, met een knipoog naar de befaamde Johan Cruijff-schaal, zilveren Verbroederingsschaal.

In de derde helft bleef het nog lang gezellig op het Leendse gildeterrein, waarbij de gildebroeders en gildezusters van het Leendse Gilde St.-Catharina en St.-Barbara opnieuw lieten zien een goed gastheer en gastvrouw te zijn.

2021  Gilde st. Catharina en st. Barbara Leende