logotype

Jaarvergadering bij de Jong Schut

Op vrijdag 3 maart hield het Gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende haar jaarlijkse jaarvergadering. In het drukbezochte gildehuis werd de vergadering geopend door de Regerend Deken Erik van Happen. Hij heette iedereen van harte welkom alvorens de vergadering van start ging. Na tien jaar als beheerder van het Gildehuis had Marcel Smits aangegeven het stokje graag over te dragen. Hij stelde zich daarom niet meer beschikbaar als bestuurslid, zijn plaats werd overgenomen door Michel van den Bogaart. De taak als beheerder van het Gildehuis werd overgenomen door Ad Kees.

Erik van Happen bedankte Marcel voor zijn vele jaren van inzet en het vele werk wat hij voor het Gildehuis en het Gilde gedaan heeft. Als dank werd Marcel namens alle leden van het Gilde een mooi draagschild aangeboden.

Tijdens het verdere verloop van de vergadering werden er nog diverse onderdelen besproken. Zoals ook het programma van het komende jaar. Het Gilde doet dit jaar mee aan maar liefst drie grote Gildedagen. Te weten het vrij Gildefeest op 21 mei te Oirschot, de Kringgildedag op 5 juni bij het Evoluon te Eindhoven en als hoogte punt het Landjuweel op 3 september te Soest waar maar liefst tussen de 100 en 120 Gilden en Schutterijen uit Brabant, Gelderland en Limburg deelnemen.

2023  Gilde st. Catharina en st. Barbara Leende